Een bijzondere kersttentoonstelling in huismuseum

Algemeen

GROESBEEK - Ook dit jaar kan men naast de vaste collectie in het museum 'De Kleine Heilige Geest' genieten van de kersttaferelen, zoals de zestig kerststallen uit vele werelddelen, waarvan een grote kerststal die honderd jaar oud is en die de hele serre van de woning in beslag neemt.

Het afgelopen jaar is het museum uitgebreid met een prachtige collectie. Het betreft uitbeeldingen van de vlucht naar Egypte. In de bijbel staat dat Maria, Jozef en Jezus na zijn geboorte moesten vluchten naar Egypte omdat de toenmalige koning Herodes, Jezus om het leven wilde laten brengen. Dit thema is op vele manieren verbeeld, onder andere door middel van beeldjes, kaarten, prentjes en schilderijen. Bij deze verbeeldingen hoort ook de rust tijdens de vlucht naar Egypte. Daarnaast zijn ook vele beelden van engelen te bewonderen, zoals een prachtig engelen-orkest en engelen in kerstsfeer. Ook zijn er mooie geschilderde eieren met religieuze voorstellingen, afkomstig uit Rusland.

De openingstijden zijn: wo-26, do-27 en zon 30 december van 11.00 tot 16.00 uur. Buiten de vaste tijden na een telefonisch afspraak te bezichtigen. De kersttentoonstelling is van 16 december tot 16 januari. (024 6636755 / mobiel 06 1127485; www.dekleineheiligegeest.nl, Van Ruysdaelweg 37, Groesbeek)

Uitgelicht

Digitale krant