Gelijkspel voor Groesbeekse Boys

BREEDEWEG - De trouwe Groesbeekse Boys toeschouwers zagen in Nijmegen geen al te beste wedstrijd. Door de harde wind was goed voetbal nauwelijks mogelijk. Na negentig minuten voetballen stond bij de uitwedstrijd tegen SCE de 0-0 stand nog altijd op het scorebord.

Ondanks dit gelijkspel staat het team uit Breedeweg nog altijd bovenaan de ranglijst. Eén punt voor op concurrent Ewijk dat één wedstrijd minder gespeeld heeft. Volgende week zondag kan Groesbeekse Boys de eerste periodetitel in de wacht slepen wanneer het op eigen veld van nummer laatst WVW weet te winnen en Ewijk verliest.

De openingsfase van de wedstrijd begon in het voordeel van SCE dat speelde met de wind in de rug. Met fel veldspel zette het de Groesbeekse formatie onder druk. Dit resulteerde in tweed goede mogelijkheden maar Groesbeekse Boys doelman Jeffrey Hoogenbosch wist treffers te voorkomen. Gaandeweg de eerste helft wisten de Boys onder de druk uit te komen en het initiatief over te nemen. Twee Groesbeekse kansen bleven eveneens onbenut.

In de tweede helft had Groesbeekse Boys de wind mee. Twee keer werd het met indraaiende corners gevaarlijk. De grootste mogelijkheid om tot scoren te komen was voor Dave Kleijnen. Vanuit een goede voorzet van Niek Eeren lukte het hem niet om de bal van dichtbij binnen te werken. Naarmate de wedstrijd vorderde daalde ook het spelpeil. Het gelijkspel vormde dan ook een terechte uitslag.

Zondag 16 december speelt Groesbeekse Boys de laatste competitiewedstrijd van 2018. Op sportpark Breedeweg komt nummer laatst WVW op bezoek. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.