Afbeelding
Foto: Joop Verstraaten

Slipjacht een lust voor het oog en ontspanning voor paard en hond

Algemeen

GROESBEEK – Zaterdag vond er een slipjacht plaats in de landerijen en akkers rondom het Lagewald, Wylerbaan, Nederrijk met als einddoel het Afrikamuseum aan de Postweg in Berg en Dal. Liefst 40 paarden met evenveel ruiters en amazones alsmede dertig jachthonden.

Alle deelnemer(ster)s aan deze slipjacht waren lid van de Midland Hunt, die als doel heeft het organiseren van slipjachten en het in ere houden van haar rijke traditie. Vroeger werd er tijdens de jacht op de vos gejaagd door een meute jachthonden gevolgd door ruiters en amazones. Tegenwoordig wordt er niet meer op de vos gejaagd, maar het spoor wordt nagebootst door de sliptrekker. Hierdoor worden ter beschikking gestelde terreinen zo optimaal en zorgvuldig gebruikt. Daarnaast is de slipjacht diervriendelijk.

Gedurende het jachtseizoen dat loopt van oktober tot medio maart organiseert Midland Hunt wel dertig slipjachten door heel Nederland. Zaterdag vond dat in Groesbeek plaats. Bij de familie Hermsen aan de Wylerbaan was een rustplaats gecreëerd voor zowel ruiters, amazones als de jachthonden. Rond half vier vertrok het kleurrijke gezelschap (de ruiters en amazones traditiegetrouw in het rood gekleed) voor het laatste deel van de slipjacht vanaf de Wylerbaan door de landerijen naar het Afrikamuseum en zat de slipjacht in Groesbeek erop. De jachthonden konden gaan rusten, terwijl de baasjes er eentje op dronken vanwege het succes van deze slipjacht.

Uitgelicht

Digitale krant