Logo gemeentenieuwsonline.nl
Hanneke van Stokkom, buurtverbinder www.maasburen.nl (foto: PUNKMEDIA Henk-Jan Winkeldermaat)
Hanneke van Stokkom, buurtverbinder www.maasburen.nl (foto: PUNKMEDIA Henk-Jan Winkeldermaat)

Hanneke van Stokkom, 50 jaar, woont in Plasmolen, buurtverbinder www.maasburen.nl "Ik doe mee. U/jij ook?"

Tekst: Gerie van der Land-Zijderveld

HEUMEN EN MOOK EN MIDDELAAR - “Sinds september 2017 wonen mijn man en ik in Plasmolen. In een fijne wijk met aardige buren. Al snel raakten we ingeburgerd en werden wij via buurtgenoten ook attent gemaakt op IkPas. Wij kenden de actie toen nog niet. Wij drinken door de week geen alcohol. Dat past niet bij onze leefstijl. Misschien dat daardoor de publiciteit rond de actie in voorgaande jaren langs ons is heengegaan? Mijn fijne en volle baan brengt mij naar veel plaatsen in Nederland. Vroeg op, veel kilometers maken en leuke gesprekken voeren met gemeentebestuurders en inwoners. Ook mijn man moet er vroeg uit en alert zijn. Daar past alcohol niet bij. Maar in het weekend, tijdens een lekker etentje of leuk (buurt)feestje, drink ik wel graag een wijntje. Gezellig!

Wij gaan voor de tweede keer meedoen. Die alcoholpauze vorig jaar is goed bevallen. Lekker duidelijk, 40 dagen niet nadenken over wel of niet drinken. Niet! Pauze. Dat geeft rust. Van harte nodig ik u uit om ook (weer) mee te doen.’ Fris in het glas en fris in het hoofd,’ zei burgemeester Willem Gradisen vorige week. Dat is echt zo weet ik uit ervaring. Doen? Meedoen?” (www.ikpas.nl)

Malderburch Centrum voor Welzijn Wonen en Zorg Malden en Stichting Gezondheidscentrum De Kroonsteen - De Vuursteen in Malden en gemeenten Heumen en Mook en Middelaar steunen de landelijke actie. IKPAS = 40 dagen zonder alcohol Gemeenten Heumen en Mook en Middelaar, start op Aswoensdag, 6 maart 2019.

Meer berichten