Foto: Peter Hendriks

Koninklijke Onderscheiding voor Herman Haan uit Leuth

LEUTH – Tijdens de zeer druk bezochte nieuwjaarsreceptie van voetbalvereniging VVLK in Leuth heeft Herman Haan (85) een vrijwilliger in hart en nieren een Koninklijke Onderscheiding mogen ontvangen van burgemeester Slinkman van Berg en Dal.

Herman Haan is Lid in de Orde van Oranje Nassau geworden. Herman kreeg deze onderscheiding omdat hij liefst vijftig jaar verzorger is bij voetbalvereniging VVLK. "Jij bent bij alle thuis wedstrijden en trainingen geweest. Helaas wegens gezondheidsreden loop je nu niet meer met zakken water het veld op, maar houdt nog alles in de gaten wat de conditie van de spelers betreft", aldus burgemeester Slinkman. "Daarnaast bent u vanaf 1957 vrijwilliger waarvan twintig jaar bestuurslid van ehbo-vereniging Sint-Remigius in Leuth, waar u in 2012 ere lid van bent geworden. Ook bij het Oranjecomité heeft u uw sterren verdiend, evenals bij muziekvereniging DES, waar u al 55 jaar lid van bent en inmiddels erelid van bent geworden." Toen burgemeester Slinkman bekend maakte dat Herman Haan Lid in de Orde van Oranje Nassau geworden was, ontstond er een daverend applaus. Herman zelf was zeer verrast en emotioneel dat dit hen ten deel mocht vallen. Dat was nog niet alles: buiten stond muziekvereniging DES te wachten om Herman een serenade te brengen.