Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto: Parochie Groesbeek

Parochie H.H. Cosmas en Damianus heeft nieuwe pastoraal werker

GROESBEEK - Sinds 1 december 2018 is Anneke van Veelen de nieuwe pastoraal werker in de parochie H.H. Cosmas en Damianus in het centrum van Groesbeek.

Anneke is woonachtig in Sint-Hubert en heeft twee dochters van 26- en 23 jaar, die op zichzelf wonen en nog studerende zijn. Anneke is in het westen van het land opgegroeid in een protestants gezin. Pas op latere leeftijd is zij door haar dochters in aanraking gekomen met het katholieke geloof. Zij werd erdoor geraakt en ging zich erin verdiepen. Uiteindelijk heeft Anneke op 37-jarige leeftijd het sacrament van het Vormsel ontvangen.

Haar gelovige interesse was zo groot, dat het uitmondde in een theologiestudie die zij in 2014 heeft afgerond. Vanaf haar kennismaking met de katholieke kerk is zij als vrijwilliger actief geweest in de thuisparochie en na haar theologische studie heeft zij de afgelopen jaren als pastoraal werker veel ervaring opgedaan in verschillende parochies in het bisdom.
Sinds 1 december 2018 is Anneke door het parochiebestuur aangesteld in de parochie Groesbeek. Anneke is blij met haar aanstelling in parochie H.H. Cosmas en Damianus, waar zij met haar kennis en ervaring samen met het pastoraal team en de parochianen, gestalte hoop te mogen geven aan -met name- het gezins- en familiepastoraat. Het is een uitdaging waar zij veel zin in heeft.

Meer berichten