Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto: Joop Verstraaten

Woning onbewoonbaar door vermoedelijk brandende kaarsen

MILLINGEN – Woensdagavond is door voorbijgangers brand ontdekt in de woonkamer van een woning aan de Burgemeester Hermsenstraat in Millingen aan de Rijn.

Direct werd groot alarm geslagen: zowel brandweer, ambulance en politie gingen naar de plaats des onheils. De bewoonster van de woning bleek niet thuis te zijn, zodat de brandweer zich toegang heeft verschaft tot de woning. Binnen bleek de woonkamer in lichterlaaie te staan. Het interieur dat brandde, werd naar buiten gewerkt en het uur kon vrij snel worden gedoofd.

Naast de zware brandschade in de woonkamer, heeft het hele huis rook- en roetschade opgelopen en kan volgens een woordvoerder van de brandweer voorlopig niet bewoond worden. Volgens de brandweer is de brand ontstaan door onvoorzichtig omgaan met kaarsen, die vermoedelijk de brand hebben veroorzaakt. De bewoonster is om 20.30 uur vertrokken en om 20.50 uur is de brand ontdekt. Het heeft even geduurd voordat de politie de bewoonster kon bereiken. Toen deze later ter plaatse kwam, was ze bij het zien van de schade totaal verbijsterd. De brandweer heeft ook de naast gelegen woningen gecontroleerd op koolmonoxide. Die werd niet aangetroffen. Omdat de betreffende woning een huurwoning betreft is Waardwonen gewaarschuwd die ter plaatse kwam, evenals Salvage. De brand heeft voor de nodige bekijks gezorgd in Millingen.

Meer berichten