Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks) (Foto: Peter Hendriks)

Nieuwjaars Hondenduik brengt 411,83 euro op

MILLINGEN – De 14de editie van de nieuwjaarshondenduik in de Rijn bij Millingen aan de Rijn heeft minder deelnemende honden getrokken dan vorig jaar. Toen kwamen in totaal 47 honden met hun baasjes naar De Gelderse Poort en nu waren het er 27 afkomstig uit de hele regio.

De reden hiervan is vermoedelijk het miezerige weer. Maar de pret was er niet minder om. De gasten werden met hun viervoeters ontvangen door Erika Schmidt en Willie Claus, de uitbaters van De Gelderse Poort en initiatiefnemers van de nieuwjaarshondenduik. Veertien jaar geleden hadden zij zelf nog twee honden vandaar het initiatief om iets te organiseren voor de honden wat gekoppeld is aan een goed doel en dat was en is nog steeds Dieren Ambulance Nijmegen e.o.

Even voor 12.00 uur waren er toch 27 honden van groot tot klein (Bernards tot teckels) om aan de duik in de Rijn te beginnen. Klokslag 12.00 liep het gezelschap naar beneden waar de honden werden losgelaten en de Rijn verkozen om met elkaar te spelen. Na de nieuwjaarsduik kregen alle deelnemende honden een medaille, terwijl in De Gelderse Poort het een verwennerij was voor de honden (botjes en brokjes van groot tot klein), terwijl er voor de baasjes erwten– en goulashsoep, broodjes worst en koffie / thee klaar stond om gratis te nuttigen.

Wel werd een kleine bijdrage gevraagd voor Dieren Ambulance Nijmegen e.o. Dat leverde een bedrag op van 411,83 euro. Tegelijkertijd werd er afscheid genomen van Talysha van Maasdijk die tien jaar de rots in de branding was van De Gelderse Poort. Zij had zich opgewerkt van de afwas naar de bediening en dat deed ze met verve, volgens Willie Claus.

Meer berichten