Logo gemeentenieuwsonline.nl

Honderd jaar Kapel Onder de Bogen

Honderd jaar Kapel Onder de Bogen

GROESBEEK - Kapel Onder de Bogen is in 2019 100 jaar het trotse hart van Park Dekkerswald. De kapel van 1919 is uitgegroeid tot een levendige multifunctionele ruimte, waar mensen welkom zijn voor voorstellingen, bijeenkomsten, vergaderingen en feestjes met nog veel plannen voor de toekomst.

Met elke verandering door de jaren heen is er met zorg aandacht gebleven voor de oorspronkelijke functie van de kapel. De schilderingen op de muren naar teksten uit Openbaringen en van het laatste avondmaal zijn 100 jaar lang de juweeltjes van de christelijke traditie. En nog altijd wordt twee keer in de maand, doorgaans op de tweede en de laatste zondag, het altaar opgebouwd en klaar gezet voor de zondagviering, meestal een woordcommuniedienst.

Feestelijkheden

Natuurlijk komt er een mooie feestdag, waarin stilgestaan wordt bij het verleden, het heden en de toekomst van de kapel. Natuurlijk staan we stil bij al die radertjes die gestroomlijnd in elkaar moeten vallen om de zondagsviering überhaupt mogelijk te maken. Maar we vieren bovenal de zondag. En we vieren die samen, vanaf 10.30 uur, met de bewoners van Park Dekkerswald, met de vrijwilligers, met de jongeren van de Coole Kerkclub en met iedereen die de zondag wil vieren in Kapel Onder de Bogen.

Openingsviering met de Coole kerkclub

Dat begint op zondag 13 januari met de openingsviering. Niet alleen samen vieren met de, veelal oudere, bewoners van Dekkerswald maar ook samen met de jongeren van de Coole Kerkclub uit Groesbeek. De jongeren zijn gastvrouw en gastheer. Ze halen mensen, die niet zelfstandig kunnen komen, op en brengen ze weer terug. Ze steken kaarsen en wierook aan. Ze gaan mee met het rondbrengen van de communie, Ze maken passende teksten en lezen die ook voor. Ze hebben jubileumkaarten gemaakt en delen die na afloop van de viering uit. Ze stralen, door wie ze zijn en wat ze komen doen, het dienstbaar zijn aan elkaar uit dat in de lezingen van de viering wordt belicht.

Poster

Er hangt in de week voorafgaand aan de viering een prachtige, zelfgemaakte, poster op verschillende plekken op Dekkerswald. In de kapel is er, voor de liefhebber en na de viering, een overzicht verkrijgbaar van de activiteiten 100 jaar, Kapel Onder de Bogen. De zondagsviering is openbaar. Na afloop is er koffie. Iedereen is welkom op 13 januari 10.30 uur.

Meer berichten