Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto: Joop Verstraaten

Duidelijk behoefte aan Alzheimer Café in Gemeente Berg en Dal

GROESBEEK – Maandagavond is tijdens de eerste informatieavond van het Alzheimer Café in de gemeente Berg en Dal in Gasterij 't Groeske duidelijk geworden dat er wel degelijk behoefte aan een Alzheimer Café bestaat. De avond werd geopend door wethouder Irma van de Scheur die verbaasd was over zo'n grote opkomst.

Ook zij was van mening dat een Alzheimer Café geen overbodige luxe is.Vanaf begin 2018 heeft een lokale initiatiefgroep met ondersteuning van Maria Moons van de afdeling Nijmegen en Eric Dirkx voorzitter van de afdeling regio Nijmegen met uiteenlopende sociale, medische, bestuurlijke en (mantel)zorgende achtergronden voorbereidingen getroffen voor het starten van een Alzheimer Café in de gemeente Berg en Dal.

Maandagavond was het dan zover, liefst 95 stoelen die klaar stonden raakten allemaal gevuld. De spits werd op de eerste Alzheimer Café afgebeten door de gastspreker prof. dr. Raymond Koopmans, specialist in de ouderengeneeskunde met als thema 'Is het vergeetachtigheid of is het dementie?'. Tijdens zijn betoog kon je een speld horen vallen, het was stil muisstil. In de pauze zorgde 'Woarum Nie' met trekzakken voor de muzikale noten, terwijl de aanwezigen met elkaar zaten na te praten over hetgeen prof. dr. Koopmans had verteld. Na de pauze konden door de aanwezigen vragen gesteld worden aan prof. Koopmans.

Christina ter Braak van Alzheimer Café Berg en Dal was een zichtbaar tevreden mens. "Wij hadden gehoopt op een grote opkomst en dat is uitgekomen, wij hebben het niet voor niets gedaan. er is duidelijk behoefte aan." Het is de bedoeling dat er tien maal per jaar een Alzheimer Café gehouden gaat worden. De eerstvolgende is op maandag 4 februari met als thema 'Wat is de rol van de huisarts', waarbij ook een huisarts aanwezig zal zijn.

Meer berichten