Switch weet toch te winnen in Elst

Algemeen

MILLINGEN - Zaterdag 12 januari speelde Switch Dames 1 in Elst tegen Gemini D3. De eerste set speelden we onder ons niveau. We gingen mee in het spel en tempo van Gemini, maakten veel directe fouten in onze service en waren te passief in ons aanval.Dit was niet wat we hadden afgesproken. Met 25-20 verloren we de eerste set.

In de tweede set gingen we beter serveren. Daardoor kwam Gemini meer onder druk te staan en konden wij het spel meer maken. Nog steeds wel onder ons niveau, maar alles ging nu wel een stukje beter. Marise en Josephine waren goed op dreef in de aanval, zij scoorden vele punten. Ons spel was trager dan normaal, maar het was voldoende om de set te winnen, 16-25.

Set drie leek uit te lopen op een fiasco. We stonden de hele set achter, mede door eigen “domme” fouten. We waren veel te lief in de aanval, passend was het weer duidelijk minder en ook serverend ging er teveel mis. Dankzij Ruth, die wel goed serveerde en een serie maakte van zes punten, kwamen we terug in de set. Ook zorgde Ruth voor meer rust in de passing/verdediging, waardoor Patricia de ruimte kreeg om de set-ups goed te geven en we nu wel overtuigend konden aanvallen. Zo wonnen we de set alsnog, 22-25.

In de vierde set maakten we het onszelf makkelijk. Veel servicedruk waardoor Gemini bijna niet de kans kreeg nog iets terug te doen. Rally’s werden er bijna niet meer gespeeld, het waren korte punten. We scoorden mooie aanvallen met Josephine en Dirkje door het midden en Sannah raapten de ballen van de vloer in de verdediging. Met de duidelijke cijfers 14-25 wonnen we de set.