Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) (Foto: Joop Verstraaten)

Lerares Marjon Rath ergert zich aan afval langs de Nijmeegsebaan in Groesbeek

HEILIG LANDSTICHTING/GROESBEEK – De 60-jarige Marjon Rath lerares aan het Karel De Grote College in Nijmegen woont sinds een jaar in Heilig Landstichting.

Marjon fietst graag van Heilig Landstichting naar Groesbeek om boodschappen te doen of zomaar want het is een leuke en gezellige plaats, laat zij weten. Waar zij zich mateloos aan ergert is het afval dat vooral door schoolgaande jeugd van Groesbeek naar Nijmegen en van Nijmegen naar Groesbeek gedumpt wordt aan de bosrand langs de Nijmeegsebaan.

Op het Karel De Grote college besteedt Marjon daar de nodige aandacht aan, maar het hielp weinig tot niets. Vandaar dat Marjon besloot zelf de handen uit de mouwen te steken. Zondagmorgen vertrok zij vanaf haar woning per fiets door weer en wind gewapend met een regenpak en lege zakken. Vanaf de Scheidingsweg tot aan de Germaniavelden en dan weer terug naar Heilig Landstichting. Halfweg richting Heiliglandstichting had Marjon al twee zakken vol met lege limonadeflesjes en plastic verpakkingen van snoep en dergelijke, maar ook trof zij rotzooi aan. Vorige week had Marjon liefst drie zakken vol.

Meer berichten