Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto: Joop Verstraaten

Samen met leden Coole Kerkclub Groesbeek Openingsviering Kapel Onder De Bogen

GROESBEEK – Zondagmorgen om 10.30 uur vond de openingsviering plaats van het jubileumjaar dat de Kapel Onder de Bogen op het terrein van Dekkerswald 100 jaar geleden is ingewijd.

De openingsviering werd voorgegaan door de oud-pastoraal werker van Dekkerswald Keef Scheffers. De viering werd bijgewoond door leden van de Coole Kerkclub uit Groesbeek. De uit vijftien leden bestaande club jongeren hadden voor de bewoners van Dekkerswald nieuwjaarskaarten gemaakt die zij tijdens het uitdelen van de communie op diverse afdelingen van Dekkerwald uitdeelden.

Ook zorgt deze Coole Kerkclub er voor dat de bewoners van Dekkerswald die niet zelfstandig naar de kapel kunnen komen opgehaald worden voor de viering en daarna weer worden teruggebracht naar hun afdeling. Bij het zien van de jongeren verschijnt er bij de meeste mensen een glimlach op hun gezicht en dat is heel bijzonder. Daarnaast steken de Coole Kerkclub de kaarsen en wierook. Het was een sfeervolle openingsviering ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de kapel midden op het terrein van Dekkerswald waarbij zo'n vijftig kapelgangers bij aanwezig waren. In verband met het 100-jarig bestaan zullen er dit jaar diverse activiteiten in de kapel gaan plaatsvinden. Iedere tweede zondagochtend van de maand wordt er een viering in de kapel gehouden.

Meer berichten