Logo gemeentenieuwsonline.nl

Resultaten bevolkingsonderzoek borstkanker in Heumen

Resultaten bevolkingsonderzoek borstkanker in Heumen

HEUMEN - Van 19 juni tot 10 september 2018 heeft Bevolkingsonderzoek Oost het bevolkingsonderzoek borstkanker uitgevoerd in Heumen. Alle vrouwen in de leeftijd van 50 - 75 jaar hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen.

77,3 procent van deze vrouwen heeft meegedaan aan het bevolkingsonderzoek. Met het onderzoek kan borstkanker in een vroeg stadium worden ontdekt. Dit verhoogt de kans op genezing. Bovendien is vaker een borstbesparende operatie mogelijk.

Van de in Heumen onderzochte vrouwen werd 1,7 procent doorverwezen voor nader onderzoek, omdat er een verdachte afwijking is gevonden. Pas na verder onderzoek wordt duidelijk of het om een goedaardige of kwaadaardige afwijking gaat. Meer informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker staat op www.bevolkingsonderzoekoost.nl.

Jan de Jonge nieuwe trainer

De Treffers Groesbeek

GROESBEEK – De Groesbeekse tweede divisionist De Treffers heeft een opvolger gevonden voor Anton Janssen, die het eind van dit seizoen – na vier jaar het eerste elftal van De Treffers getraind te hebben – De Treffers verlaat.

Vanaf 1 juli zal Janssen worden opgevolgd door Jan de Jonge. De Jonge heeft een uitstekende staat van dienst als trainer en als opleider van aanstormend talent. Op dit moment is Jan de Jonge veldtrainer bij het Turkse Eskisehir por en eerder was hij werkzaam bij FC Emmen, SC Heerenveen, De Graafschap, Heracles Almelo, het Cypriotische Nea Salamina Famagusta, Vfl Bochum en FC Twente. Jan de Jonge heeft er zin in om in Nederland weer aan de slag te gaan. Hij ziet veel mogelijkheden bij De Treffers, dat hij beschouwt als een gerenommeerde amateurclub met een meer dan regionale uitstraling. Het bestuur van De Treffers is erg content met het binnenhalen van De Jonge die een uitstekende staat van dienst heeft.

Meer berichten