Een groepsknuffel van groep 6-7 van Kindcentrum Op de Horst. (foto: Sonja van Duijnhoven)
Een groepsknuffel van groep 6-7 van Kindcentrum Op de Horst. (foto: Sonja van Duijnhoven) Foto: Sonja van Duijnhoven

Doe mee met Internationale Knuffeldag

Algemeen

GROESBEEK - 21 januari is het Internationale Knuffeldag. Sonja van Duijnhoven van La Touche Magique verdiepte zich in de gedachte erachter en besloot mensen op te roepen een knuffeltje bij te dragen.

De dag kent zijn oorsprong in de VS. De datum is bewust gekozen; tussen de feestdagen en Valentijnsdag in. Vaak een moeilijke periode voor mensen. Een knuffel kan veel goeds doen. Tijdens een aanraking komt namelijk het hormoon oxytocine vrij. Dit wondermiddel, ook wel knuffelhormoon genoemd, laat je onder meer het gevoel van vertrouwen en verbondenheid ervaren. Dit sluit prachtig aan op de gedachte achter Internationale Knuffeldag; “vrede begint met mij”.

Op haar site presenteert Sonja de 21e een pagina waarop knuffels zijn geplaatst; knuffelende mensen, dieren, een pluche knuffel, een tekening etc.

De afgelopen week ging zij langs bij groep 6/7 van Kindcentrum Op de Horst in Groesbeek. Juf Lotte besprak met de kinderen de gedachte achter Internationale Knuffeldag en Sonja schoot enkele foto’s. Goed om niet alleen met Kerst, maar ook op andere dagen - en op deze dag in het bijzonder - stil te staan bij vrede en wat een knuffel voor iemand kan doen.

Kijk op www.internationaleknuffeldag.nl voor de ingezonden illustraties tot nu toe. De pagina kan te allen tijde aangevuld worden. Dus sta jij, net als Sonja, achter de boodschap van Internationale Knuffeldag, stuur dan je foto op. Een extraatje dit keer; uit de toegezonden foto’s wordt op 25 januari een winnaar gekozen die een heerlijke, knuffelbare, plaid wint. De uitslag wordt op de facebookpagina van La Touche Magique bekend gemaakt.

Uitgelicht

Digitale krant