Afbeelding
Foto: Joep van Kesteren

Gitaarbeurs in Groesbeek

Algemeen

GROESBEEK - Zondag 17 februari wordt er weer een gitaarbeurs georganiseerd in cultureel centrum De Mallemolen in Groesbeek. De Gitaarbeurs Groesbeek is sinds jaar en dag een begrip voor alle gitaarliefhebbers, dé jaarlijkse gitaardag.

Er zijn standhouders uit binnen- en buitenland. Tijdens de Gitaarbeurs Groesbeek zal er veel te zien zijn op het gitaargebied. Er is een groeiend aantal gitaarbouwers die instrumenten bouwen van zeer hoge kwaliteit en vaak modellen maken die erg origineel zijn. Men vindt op deze beurs gitaarbouwers, gebruikte elektrische- en akoestische gitaren/bassen, vintage gitaren, versterkers, bladmuziek, effectpedalen en nog heel veel meer, ook de stand van het muziekblad Gitaar Plus ontbreekt niet.
Veel bezoekers komen naar de gitaarbeurs om zich op de hoogte te stellen van wat er op gitaargebied gebeurt en om de 'feel' en klank van een gitaar ter plaatse te kunnen ervaren. De Groesbeekse gitaarbeurs staat bekend om zijn boeiende programma van optredens.

In het Guitarcafé vinden diverse optredens plaats waaronder een optreden van Marcus de Jong, het duo Arianne Veenstra & Gilbert Cobussen, trio Piepenbrock, Hörmann & Leurs en als afsluiter de band Royal Calypsomen, bestaande uit Joop van Kesteren (De Schikband), René Oliemuller (Wanted, Extra Lux), Carel Copier (Doe maar, Extra Lux) en Rob de Waal (Motownhead, I knew it, Dr. No, Rob Marley and the Rolero's). Zij spelen een verrassende mix van rock'n roll, sixties beat tot new wave. Rustig maar duidelijk aanwezig staan ze op het podium tot het een keer losbarst daar.

De Gitaarbeurs is van 10.00 tot 16.00 uur. Optredens in het Guitarcafé zijn van 13.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 5,00 euro. Meer informatie staat op www.gitaarbeurs.nl.

Uitgelicht

Digitale krant