Emilialoop Wijchen vervroegd

Algemeen

WIJCHEN - Het nieuwe hardloopfestijn door het centrum van Wijchen, wordt één week eerder gehouden dan eerder was aangekondigd. In plaats van 18 mei wordt het festijn nu definitief gehouden op zaterdag 11 mei.

De organisatie is tot dit, niet gebruikelijk besluit gekomen, omdat er in de regio nog een hardloopwedstrijd plaatsvindt. Twee hardloopevenementen in één weekend is misschien een beetje veel.

De Emilialoop die dit jaar voor het eerst plaats vindt belooft iets moois te worden. Het wordt een echte centrumloop met voor ieder wat wils. Naast de 5- en de 10-km voor de recreanten en wedstrijdlopers, is er ook voor de jeugd een 1-km en een 2.5-km-loop. Atletiek Vereniging Wijchen vindt het belangrijk om de jeugd kennis te laten maken met hardlopen. Want bewegen is gezond en erg cool om te doen. Vandaar dat de organisatie hoopt op onder andere een grote deelname van jeugdige atleten. De start is natuurlijk bij het mooie beeld van Emilia in de Kasteellaan.

De bijzondere naam Emilialoop verwijst naar de kasteelvrouw die op het Wijchens kasteel heeft gewoond. In 1609 kocht Emilia van Nassau het kasteel en samen met haar man Emanuel bouwde ze een nieuw kasteel op de oude fundamenten. Vandaar de twee E's in het logo.

De inschrijving is reeds geopend. Op woensdag 1 mei sluit de voorinschrijving. Zie voor inschrijving: www.emilialoop.nl.

Uitgelicht

Digitale krant