Logo gemeentenieuwsonline.nl

Wordt ook wijkheld en zorg voor een schone buurt

REGIO – Ook in 2018 kwamen er weer veel nieuwe Wijkhelden in deze regio bij, de teller staat nu op bijna 2.000. Een resultaat om trots op te zijn .

Wijkhelden ruimen zwerfafval op en houden zo samen hun buurt schoon. De kinderen ruimen in groepjes -onder begeleiding van een of meer volwassenen- zwerfvuil op. Denk hierbij aan flesjes, blikjes, snoeppapiertjes en nog veel meer. Er zijn ook volwassenen die alleen of in gezelschap op pad gaan. Door regelmatig een opruimronde te houden in de buurt, zorgen ze ervoor dat er zo weinig mogelijk zwerfafval ligt.
Als Wijkheld worden kinderen (uit groep 3 tot en met 8) zich al op een jonge leeftijd bewust van de gevolgen van zwerfafval. Ook leren ze hoe het is om actief en betrokken bij de samenleving te zijn. Kinderen krijgen bovendien voor het opruimen een zakcentje van 2,50 euro van de gemeenten. Voor volwassenen is het een makkelijke manier om een zeer waardevolle en direct zichtbare bijdrage te leveren aan een schone en leefbare buurt. Bovendien is het leuk en gezond om buiten bezig te zijn.
De DAR voert de zwerfafval aanpak uit in opdracht van de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen en Nijmegen. Via de website wijk-helden.nl kunnen Wijkhelden spullen bestellen om zwerfafval te lijf te gaan zoals veiligheidshesjes, een knijper en speciale zwerfafvalzakken. De DAR levert deze spullen en haalt ook gratis de zakken op. Voor vragen kan men bellen 024 3716000 of via info@dar.nl.

Meer berichten