Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks) (Foto: Peter Hendriks)

Halleluja met Vivace

MILLINGEN - Dinsdag, 5 februari hield zangvereniging Vivace haar jaarlijkse meezingavond. De opkomst was groot, wel 23 extra ‘meezingers’ zorgden, naast de koorleden, voor een volle spiegelzaal in De Duffelt in Millingen aan de Rijn.

Deze keer had dirigent Frans Coerwinkel muziek uitgezocht die het koor dit jubileumjaar gaat uitvoeren. Een soort voorproefje dus. De meezingers kregen het flink voor de kiezen, want ze zongen meteen mee met het prachtige Kyrie van Abaris, met een gedeelte van een lied van John Rutter en het snelle The Dance van Sir Edward Elgar. Het meest bekende muziekstuk kwam als laatste en werd uit volle borst door iedereen meegezongen: het glorieuze Halleluja van Händel. Frans Coerwinkel was zeker niet ontevreden over de meezingers. Er zitten een paar mooie stemmen tussen. Ook was het geweldig dat zoveel mannen het koor kwamen versterken. Daar kunnen er altijd nog wel een paar bij, zeker bij de tenoren.

De sfeer was goed en na afloop, bij het napraten met een drankje en een hapje, gaven meerdere mensen aan volgende week dinsdag om 20.00 uur weer te komen op de repetitie en wellicht worden zij ook lid.

En… zoals de dirigent al zei: “Het is toch bijzonder als je morgen in de supermarkt kan zeggen: gisteren heb ik nog het Halleluja van Händel gezongen?”

Meer berichten