Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Ik Pas = 40 Dagen zonder alcohol

Tekst en foto: Gerie van der Land-Zijderveld

MOLENHOEK - Kees Lemmen is 61 jaar en woont in Molenhoek. Hij is apotheker in Malden en doet al voor de zevende keer mee.

“Op 7 april loop ik samen met en stel vrienden de marathon van Rotterdam. Daar heb ik zin in! Deelnemers krijgen het advies om voorafgaand aan de wedstrijd honderd dagen geen alcohol te drinken. Ik ben al begonnen. Ik heb dus twee uitdagingen! Die wil ik allebei tot een goed einde brengen! Een periode geen alcohol drinken bevalt mij prima, maar eerlijk is eerlijk, soms is het weleens lastig. Ja, dan toch volhouden, IkPas! Onze loopgroep steunt elkaar en mijn vrouw doet ook mee. Dit jaar al voor de zevende keer. Een langere periode geen alcohol drinken is goed voor je lichaam en geest, maakt je bewust van je alcoholgebruik en helpt je om gewoonten te doorbreken. En ik slaap lekkerder! Kan het iedereen aanraden om mee te doen. Gaat u ook de uitdaging aan?"

IkPas = 40 Dagen Zonder Alcohol is een initiatief van Malderburch Centrum voor Welzijn, Wonen en Zorg Malden en Gezondheidscentra Samen Gezond Malden en wordt ondersteund door de gemeenten Heumen en Mook en Middelaar. De actie start na carnaval op aswoensdag 6 maart. Direct na carnaval en dan is ook de eerste dag van De Vastentijd. Aanmelden via www.ikpas.nl.

Meer berichten