Logo gemeentenieuwsonline.nl
Holthurnsche Hof. (foto: Peter Pouwels)
Holthurnsche Hof. (foto: Peter Pouwels)

Natuurwandeling Holthurnsche Hof

BERG EN DAL - De eerste natuurwandeling dit jaar van Landschapsbeheer Groesbeek, vindt plaats op zondag 24 februari in Berg en Dal. Om 14.00 uur verzamelen we bij het kapelletje op landgoed Holthurnsche Hof, Zevenheuvelenweg 48a.

De wandeling door het winterlandschap is geen gewone wandeling. Behalve de mooie en vaak spectaculaire natuur om ons heen zit de wandeling vol met verhalen en legendes over de rijke geschiedenis van dit gebied en gaan we als het ware op ontdekkingstocht hier naar toe. Een wandeling bovendien van horen, zien, ruiken, voelen, proeven en beleven, waarbij we het onzichtbare zichtbaar zullen maken!

Wist u bijvoorbeeld dat de Romeinen hier een grote potten- en pannenbakkerij runden? Dat er zich heel wat drama’s hebben voltrokken tijdens de Tweede Wereldoorlog? Of dat deze streek enkele eeuwen geleden onveilig werd gemaakt door struikrovers? Het zijn maar een paar snippers van wat u te wachten staat. Beleef, leer en vooral: Geniet van deze wandeling.

Het is raadzaam stevige wandelschoenen aan te trekken. De wandeling zal ongeveer twee uur duren en deelname is gratis. Voor meer informatie: Peter Pouwels, telefoon 024 3974266.

Meer berichten