Groesbeekse Boys wint topper

BREEDEWEG - Groesbeekse Boys heeft op eigen sportpark de topper gewonnen van koploper Ewijk. Door de 4-1 overwinning heeft Groesbeeks Boys de koppositie weer in handen genomen.

Groesbeekse Boys speelde een goede wedstrijd. Dit leverde de thuisclub in het eerste bedrijf diverse kansjes op die echter onbenut bleven. Ewijk wist alleen met enkele snelle uitbraken in de buurt van het vijandelijke strafschopgebied te komen. Na een klein half uur voetballen leidde een persoonlijke Groesbeekse fout echter tot de 0-1 voorsprong van Ewijk. Spits Koen de Waal schoot vanaf 10 meter onhoudbaar binnen. De geel-zwarte formatie ging na deze domper gretig op zoek naar een doelpunt. Nog voor rust resulteerde dit in twee treffers van Thom Jochoms.

In de tweede helft had Groesbeekse Boys opnieuw veldoverwicht. Met combinatievoetbal werd de aanval gezocht terwijl tegenstander Ewijk zich moest beperken tot verdedigen. Na een uur voetballen sloeg Groesbeekse Boys opnieuw toe. Eerst was het Gijs Müskens die op aangeven van Bram de Bruin raak kopte. Enkele minuten later waren de rollen omgekeerd en scoorde de Bruin op aangeven van Müskens. Even leken de gasten uit Ewijk de marge te verkleinen maar het was doelman Jeffrey Hoogenbosch die tot twee keer redding bracht op een kopbal van Koen de Waal. In de slotfase liet Sander de Bruin een grote kans liggen om de marge verder te vergroten.

Zondag 17 februari gaat Groesbeekse Boys op bezoek bij vv Krayenhoff. Deze wedstrijd in Nijmegen begint om 14.30 uur.