Logo gemeentenieuwsonline.nl
Lammetjes en ooien van het ras Kempische heideschaap op de wei. (foto: Bart Willers)
Lammetjes en ooien van het ras Kempische heideschaap op de wei. (foto: Bart Willers) (Foto: Bart Willers)

Eerste lammetjes in de wei in Groesbeek

GROESBEEK - Afgelopen zondag 17 februari leek het wel voorjaar met volop zon en hoge temperaturen. Perfect weer dus om onze eerste lammetjes met hun moeders naar de wei te brengen!

"We zijn gestart met de eenlingen, op een grasland aan het Wim van Wiespad in Groesbeek. Komende weken volgen meer groepjes met tweelingen en eenlingen. Klein genoeg om een goede binding tussen ooi en lam te handhaven. Men moet dus straks niet raar opkijken als men bij een bezoek aan natuurgebied De Bruuk aan de Ashorst allemaal losse groepjes schapen met lammeren ziet lopen op het naastgelegen grasland."

Er zullen zo'n 160 ooien van het ras Kempische heideschaap gaan lammeren. De nieuwe aanwinst zal de schaapskudde van Natuur- en Landschapsbeheer Op Dreef versterken, waarmee in de gemeente Berg en Dal rond wordt getrokken: startend 1 april op de dijken in de Ooijpolder en vervolgens in Groesbeek en omgeving. Als natuurvriendelijke maaimachines worden de schapen ingezet in het natuur- en groenbeheer in opdracht van verschillende terreinbeheerders.

Maar zover is het nu nog niet: de lammetjes moeten eerst wat groter en steviger worden voordat ze de wandeltochten samen met hun herders en hun border collies door berg en dal kunnen maken.

Meer berichten