Groesbeekse Boys speelt gelijk

BREEDEWEG - Groesbeekse Boys is er niet in geslaagd van Krayenhoff te winnen. In Nijmegen werden met een 2-2 eindstand de punten gedeeld. Door het gelijkspel heeft Groesbeekse Boys nu een gelijk aantal punten als medekoploper Ewijk. Deze concurrent heeft echter wel een wedstrijd minder gespeeld.

De ploeg uit Breedeweg speelde een moeilijke wedstrijd. Tegenstander Krayenhoff zette Groesbeekse Boys snel onder druk en op het moeilijk te bespelen veld was combinatievoetbal nauwelijks mogelijk. Na twintig minuten voetballen kon Krayenhoff speler Hakim El Hatri ongestoord door het midden opkomen. Zijn schot van afstand was daarna onhoudbaar voor Groesbeekse Boys doelman Jeffrey Hoogenbosch. Net als in vorige wedstrijd tegen koploper Ewijk kwamen de Boys daarna snel op 1-2 voorsprong. Met twee doelpunten was routinier Thom Jochoms ook deze wedstrijd van grote waarde. Hij wit twee vrije trappen op fraaie wijze rechtstreeks binnen te schieten. Voor de thee echter kwamen de gastheren nog op gelijke hoogte. Na balverlies in de Groesbeekse verdediging scoorde Angelo van Elk.

In de tweede helft gebeurde niet erg veel. Veel persoonlijke duels werden uitgevochten zonder dat er veel kansen gecreƫerd werden. Invaller Sil Eikholt was nog dicht bij een doelpunt op aangeven van Sander de Bruin. Aan de andere kant voorkwam Jeffrey Hoogenbosch redding op een gevaarlijke voorzet.

Groesbeekse Boys speelt zondag 24 februari de inhaalwedstrijd tegen nummer laatst in de competitie WVW. Deze wedstrijd op sportpark Breedeweg begint om 14.00 uur.