Slechte dag voor DVSG

GROESBEEK - DVSG speelt thuis tegen Niftrik op het moeilijk bespeelbare hoofdveld. Niftrik begint sterk en Stan Peters kan in de vierde min nog goed redden bij een vrije trap. In de tiende min scoort Niftrik al de 0-1 uit een corner. De bal blijft in het doelgebied liggen en in de kluts belandt deze alsnog in het doel.

Bij DVSG wordt Paul Vissers gewisseld voor Patrick Janssen. DVSG herpakt zich wat en in de 27e min krijgt DVSG een penalty, door onbesuisd inkomen van de keeper. Niek Derksen maakt via een penalty 1-1. DVSG dringt aan en Niek Derksen en Rico Voeten vuren goede schoten op het doel van Niftrik af. Toch is het Niftrik die de 1-2 scoort.

Na rust gaat het al na twee minuten mis en staat DVSG met 1-3 achter. Weer twee minuten later krijgt Niftrik een penalty en maakt zo de 1-4. Rico Voeten heeft hierna nog een kansje, maar komt niet goed tot schieten. In de 59e min wordt door Niftrik de bal diep gegeven en kan in de voorhoede de bal op de borst aangenomen en ingeschoten worden, 1-5.

Niek Derksen wordt nog gewisseld voor Ton Coenen. In de 64e min scoort Niftrik de 1-6 en daarna wordt de 1-7 gemaakt uit een penalty. In de slotminuten maakt Tim Nillessen nog de 2-7.

Het was vandaag geen goede dag voor DVSG. De scherpte, felheid ontbrak vandaag bij het merendeel van de spelers en zo win je geen duels en een wedstrijd. Positieve uitzondering was Rens Hubers, maar dit was te weinig om een resultaat te kunnen behalen.

Volgende week speelt DVSG opnieuw thuis tegen Aquila, de koploper. Dan zal er echt door het team feller en alerter gevoetbald moeten worden dan vandaag om iets te kunnen bereiken.