Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Matthee Moons)
(foto: Matthee Moons) (Foto: )

Wim Vullers en Mia Rademakers 65 jaar getrouwd

MALDEN - Hulde voor het 65-jarig bruidspaar Vullers-Rademakers uit Malden! Burgemeester Marriët Mittendorff kwam langs met een bloemetje om Wim en Mia te feliciteren. Op 16 februari 1954 zijn ze voor de wet getrouwd en op 5 augustus van dat jaar voor de kerk. Zij zijn beiden afkomstig uit Brunssum, Zuid-Limburg.

Vanaf de lagere schooltijd (in de jaren dertig!) kennen ze elkaar al. In de oorlog zat Wim in het verzet en kon onder andere prima bonnen vervalsen. Na de oorlog ging Wim bij het korps mariniers en werd gedurende vier jaar uitgezonden naar Indonesië. Terug in Nederland leerden ze elkaar goed kennen en kregen verkering. Om in aanmerking te komen voor woonruimte moesten ze getrouwd zijn; dus werd er snel getrouwd, maar pas na het kerkelijk huwelijk, een half jaar later, mochten ze samenwonen bij Wim thuis. Er kwamen drie kinderen: Ria, Theo en Joop.

Mia was heel actief bij de Zonnebloem; Wim werkte in de mijnen tot aan de mijnensluiting in 1969. Hij voorzag de sluiting al, want Wim volgde cursussen zodat hij meteen na de mijnensluiting aan de slag kon bij Smit transformatoren in Nijmegen. Gedurende twee jaar zagen ze elkaar alleen in het weekend. Toen kregen ze woonruimte in de buurt. Mia kon gaan werken als receptioniste bij de Radboud. Tot aan hun pensioen hebben ze gewerkt. Daarnaast waren beiden zeer actief bij de Zonnebloem. Ze hebben veel gereisd: met de kinderen en een tent op vakantie; later met hun caravan door Europa; nog later culturele vliegreizen, waaronder Sint-Petersburg. Ze hielden en houden nog erg van jeu de boules. Ze volgen de balsporten, zang- en zwemlessen van de meer dan een elftal achterkleinkinderen.

Lichamelijk zijn ze duidelijk geen 20 meer, maar je maakt ze nog niks wijs en met humor redden ze het samen wel.

Meer berichten