Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto: Jan Peters

De Treffers en AFC delen de punten

GROESBEEK - In een enerverende wedstrijd hield De Treffers koploper AFC op een gelijkspel. Lang leek het duel op 0-0 te blijven steken. Toen AFC na ruim zeventig minuten toch op voorsprong kwam, zag het er naar uit, dat de roodzwarten opnieuw met lege handen zouden blijven staan. Een benutte strafschop door Boy van de Beek en een gestopte strafschop door Niels Kornelis zorgden er echter voor, dat beide partijen een punt aan de wedstrijd over hielden.

De Amsterdammers vonden elkaar gemakkelijker en kwamen regelmatig in kansrijke schietpositie. Gelukkig voor de thuisclub hadden onder meer Kulhan en Ignacio hun vizier niet goed afgesteld. Maar ook De Treffers liet zich niet onbetuigd. En zo waren de beste mogelijkheden zelfs voor de Groesbekers.

Na de thee eenzelfde spelbeeld. AFC drukte De Treffers in de verdediging. Een spaarzame uitval bracht Niek Versteegen vrij voor doel, maar opnieuw was de keeper van AFC de sterkste. En toen gebeurde in de 71e minuut het bijna onvermijdelijke. AFC kwam op 0-1, door Raily Ignacio . Lang kon de tegenstander echter niet van de voorsprong genieten. Vijf minuten later bracht Keukens de bal hoog voor, doelman Zonneveld leek het voorwerp te pakken, maar liet los om vervolgens de instormende Lowie van Zundert te torpederen. De feilloos leidende Cairo, die geen kaarten nodig had om ploegen in het gareel te houden, wees resoluut naar de penaltystip. Van waaraf Boy van de Beek met veel venijn de bal in de touwen schoot. AFC toog opnieuw ten aanval. Bij een daarvan raakte rots in de branding Pim Balkestein zodanig geblesseerd, dat hij het veld moest verlaten. Het is nog afwachten hoe ernstig zijn blessure is.

Pal voor tijd kreeg AFC weer een vrije trap te nemen. Linthorst bracht de bal gevaarlijk voor doel. In de ontstane scrimmage werd een speler van AFC gevloerd en terecht werd er opnieuw een strafschop toegekend. Niels Kornelis kroonde zichzelf tot man van de wedstrijd door de inzet van Jonathan Richard vanaf elf meter te stoppen en wist daarmee een verdiend punt voor De Treffers te behouden.

Meer berichten