Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto: Peter Hendriks

PubQuiz Leuth blijvend succes

LEUTH - Zaterdagavond 16 februari organiseerde Voor L-kaar haar vierde Leuthse Pubquiz. Evenals de vorige keren was de zaal ook nu weer goed gevuld. Met 23 groepen en in totaal 165 deelnemers was de nieuwe grote zaal van De Vriendenkring volgeboekt.

De stemming zat er meteen goed in. Na drie geslaagde eerdere afleveringen en een pauze van een jaar waren de verwachtingen hoog gespannen. Toch veranderde dat na het begin snel in een gezonde wedstrijdspanning. In totaal waren er acht rondes van tien vragen met om de twee rondes een kleine plas- en bestelpauze. De eerste twee rondes kon men warm draaien maar bij ronde drie kwam de stemming er goed in. Een doorslaand succes blijft de vierde ronde met seksueel getinte vragen. Het zorgde ook nu weer voor de nodige hilariteit in de zaal en achteraf had natuurlijk iedereen de goede antwoorden gegeven.


Tussendoor werd er een extra bonus vragenlijst uitgedeeld met foto's van vlaggen. Niet alleen landenvlaggen, maar ook van provincies, steden en grote organisaties. Veel deelnemers hadden toch moeite met het herkennen van de Berg en Dalvlag. Ronde zes met dorpsgerichte vragen over Leuth, leverde voor de winnende groep van die ronde een extra prijs op. Winnaar van een rijkelijk gevulde Spar Looijscheldertas werden 'De 8 Amici's'. Zij gaven op zes van de tien vragen het goede antwoord. Voor 'Jong Belegen' kan het volgende keer alleen maar beter worden. Zij sloten de rij op plaats 23.

Op een verdienstelijke derde plaats eindigde de club 'Das Fest' met 83 punten. De tweede plaats met 90 punten was voor de ploeg die vorig jaar ook die plaats bezette, 'Wit nie, Bestit nie'. Winnaar van de wisseltrofee en een tas vol lekkernijen werd 'We hadden ook kunnen gaan bowlen'. Maar gelukkig hebben ze dat niet gedaan; ze sprokkelden 101 punten bij elkaar en mogen zich een jaar lang PubQuiz-kampioen noemen. Volgende PubQuizavond staat gepland op zaterdag 7 maart 2020.

Meer berichten