Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Gitaren janken, krijsen en zingen erop los

GROESBEEK – De Mallemolen was zondag weer het walhalla van gitaren tijdens de 23ste gitaarbeurs die er werd gehouden. Zo'n 600 gitaarliefhebbers uit binnen- en buitenland (met bezoekers uit Duitsland en België) hebben opnieuw met volle teugen kunnen genieten van hetgeen op gitaargebied allemaal te horen en te zien was.

De organisator van de gitaarbeurs de uitbater van De Mallemolen Martijn Arents had ditmaal de gitaarbeurs compacter opgezet. Voorgaande jaren vond het Guitarcafé plaats in de kelder van De Mallemolen, maar nu was dat verplaatst naar de foyer. Nu was het zowel in de grote zaal alsmede in de foyer en de hal een gezellige boel. In de zaal verwisselde menige gitaar van eigenaar en de honderden onderdelen gingen als warme broodjes over de toonbank.

Veel bezoekers kwamen speciaal voor de nieuwste snufjes op gitaargebied en niet in het minst om de 'feel' en klank van de gitaar ter plaatse te kunnen ervaren. Ook staat Groesbeek bekend om hun boeiend programma van optredens. De spits werd zondagmiddag afgebeten door de bekende gitarist Marcus de Jong. Hij werd opgevolgd door het gitaar trio Piepenbrock, Hörmann en Leurs. Na hen kwamen de in de gitaarwereld geen onbekende Arianne Veenstra & Gilbert Cobussen. De gitaarbeurs 2019 werd afgesloten door de band Royal Calypsomen bestaande uit Joop van Kesteren (De Schikband), René Oliemuller (Wanted, Extra Lux), Carel Copier (Doe Maar, Extra Lux) en Rob de Waal.

Meer berichten