Logo gemeentenieuwsonline.nl

Jan Wijers Grutste Germaan van Germania Groesbeek

(foto: Germania)
(foto: Germania)

GROESBEEK – Met een daverend applaus en waardering voor alles wat Jan Wijers (Jan de Krul) voor Germania heeft betekend, is hij zaterdagavond in een bomvol clubhuis meer dan terecht verkozen tot Grutste Germaan.


Jan werd op nieuwjaarsdag nog gehuldigd voor zijn 50-jarig lidmaatschap. Hij is vanaf zijn elfde jaar al lid van Germania en groeide op De Stekkenberg op. Hij doorliep vervolgens alle jeugdelftallen en maakte zelfs nog enkele jaren deel uit van de selectie, maar ging al snel in een lager team voetballen.
Daarna was hij op tal van fronten actief als vrijwilliger zoals jeugdleider, leider van het tweede elftal, lid van de supportersvereniging en was hij nauw betrokken bij het familietoernooi en het voetgolf. Daarnaast is Jan bijna dagelijks te vinden op sportpark Noord waar hij de dagelijkse klussen doet.

De versierselen die behoren bij de Grutste Germaan werden hem uit gereikt tijdens de traditionele carnavalsavond door voorzitter Wim Benders in het bijzijn van Prins Ummenie de 59ste met zijn gevolg en Prinses Marie-José Peters-Boerman met gevolg en een vol clubgebouw met verklede Germania-fans.

Meer berichten