Logo gemeentenieuwsonline.nl

Natuur-diavoorstelling in bibliotheek-kulturhus Leuth

LEUTH - Op donderdag 28 februari presenteert de bibliotheek OBGZ een speciale diavoorstelling over de flora en fauna uit verschillende Europese landen, maar vooral ook uit de Ooijpolder. Aanvang 15.00 uur en de toegang is gratis.

Tiny van de Weem (hobby-natuurfotograaf en -bioloog) en Thea Jeurissen uit Leuth (Ooijpolder) tonen een serie uit hun diacollectie over de natuur. Tiny is een hartstochtelijk liefhebber en fotograaf van de natuur in al haar facetten en hij heeft al op veel plaatsen lezingen gegeven en mensen kennis laten maken met zijn prachtige dia’s.

Wat is er mooier dan, na een lange winter, te gaan genieten van een prachtige dialezing over bloemetjes, bijtjes en paddestoelen? We gaan verschillende vlinders , libellen, rupsen, kevers bekijken. Tevens zien we de geboorte van een libel en het verloop van vlindereitje tot imago in de verschillende stadia.

De dialezing zal een ieder uitnodigen om naar buiten te gaan en te zien dat de natuur ontwaakt. "U zult nog meer gaan genieten van alles wat er groeit en bloeit in deze tijd van het jaar."

Meer berichten