Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto: Peter Hendriks

Sleuteloverdracht Berg en Dal in een nieuw jasje

GROESBEEK – De sleuteloverdracht in het gemeentehuis aan de acht carnavalshoogheden van Berg en Dal zat in een heel ander jasje als men gewend was. Ook voor burgemeester Mark Slinkman was het een verrassing.

Slinkman liet weten dat de Prinsen en Prinsessen staan te popelen om de taak van hem voor vier dagen over te nemen. "Ik ben blij dat de last van mijn schouders wordt afgehaald." Daarna verwachtte Slinkman dat de hoogheden ieder een toespraakje hielden, maar Willem Thijssen de voorzitter van het SOK liet weten dat ze evenals Slinkman tijdens de nieuwjaarsreceptie gekozen hebben voor een videoclip. Voordat het zover was moest Thijssen wel wat kwijt: het SOK heeft zich geërgerd aan het feit dat de ambtenaar voor het verlenen van de vergunning voor het schlagerfestival tekeningen en maten van sporthal Heuvelland nodig had. Pure ambtenarij, liet hij Slinkman weten, omdat er al jaren het schlagerfestival wordt georganiseerd in de sporthal. Slinkman hoorde het een beetje bleekjes aan.

Alle Prinsen en Prinsessen gingen vervolgens hun dorp promoten tijdens de videoclip verzorgd door onze fotograaf en videospecialist Peter Hendriks. Hij kreeg na afloop van iedere Prins en Prinses een onderscheiding omgehangen als dank voor zijn prachtige reportage. Vervolgens barstte het carnaval los in de al volgelopen carnavalstent op het marktterrein.

Meer berichten