Afbeelding

Zalmpodium presenteert: 'Duo Piano é Flauto'

Algemeen

MILLINGEN - Het is alweer drie jaar geleden dat Jan en Elly bij ons in het mooie kerkje aan de Zalmstraat 8 in Millingen speelden. Het programma heette toen 'Van Bach tot Beatles' maar Duo Piano é Flauto hebben een heel nieuw programma samengesteld dat ook weer met Bach begint maar nu dan tot Bernstein! Denk maar aan het mooie 'Somewhere, there's a place for us' uit de Westside Story!"

Wéér met Bach beginnen omdat ze allebei vinden dat met Bach het fundament van de Europese muziek cultuur is gelegd.Ze hebben zoals ze zelf zeggen 'kleine juweeltjes' en 'mooie pareltjes' uitgezocht zoals 'Jerusalem' dat bij de Night of the Proms wordt gespeeld en 'Blessing Nigun', een mooie Hebreeuwse melodie. Maar ook de 'kleine suite' van Hendrik Andriessen is niet te versmaden!                

Elly speelt op verschillende dwarsfluiten van klein tot groot en Jan kan uit zijn elektronische piano klanken halen die heel goed bij de nummers passen. Het belooft weer een afwisselend programma te worden.

Jan van Egmond (piano) begeleidt regelmatig koren en zangsolisten en is naast dit duo met Elly ook de pianist in een trio met altviool en klarinet en van een piano-blaaskwintet. Ook is Jan groot liefhebber van kerkorgels en speelt daar regelmatig op.

Elly Nijenhof (dwarsfluit) heeft vorig jaar haar jubileum gevierd dat zij 50 jaar dwarsfluit speelt en 40 jaar lesgeeft zowel privé als aan het kunstencentrum De Lindenberg in Nijmegen. Zij heeft haar opleiding gevolgd aan het conservatorium van Rotterdam voor 'lichte' muziek met als basis klassiek.

De toegang op 17 maart (aanvang: 14.00 uur) is zoals altijd gratis. Wel doet na afloop de bekende hoge hoed zijn ronde voor een vrijwillige bijdrage. Komt op tijd, want : Vol is vol…zei de pastoor.

Uitgelicht

Digitale krant