Ruben Rodrigues van De Treffers ,kopt voor de keeper Ramon Nijland van HHC Hardenberg 1-0. (foto: Jan Peters) Foto: Jan Peters

Riante zege voor De Treffers

GROESBEEK - De Treffers heeft zaterdagavond met 4-1 gewonnen van Hardenberg en daarmee een goede reeks na de winterstop voortgezet.

Het begin van de Groesbekers was overdonderend. Binnen vijf minuten stond het 1-0, toen Ruben Rodrigues een voorzet van Coen Maertzdorf met het hoofd verzilverde. Even later gaf Rodrigues Niek Versteegen eigenlijk een niet te missen kans. In vrijstaande positie schoot Versteegen over doel. Het Treffersoffensief duurde slechts iets meer dan tien minuten. Daarna nam Hardenberg het initiatief over en de thuisclub liet zich ver terug zakken. Van der Leij was dicht bij de gelijkmaker,maar zijn schot ging in het zijnet. Hardenberg kreeg tal van hoekschoppen te nemen, maar gelukkig had Niels Kornelis zijn oude, vertrouwde vorm hervonden. De ballen waren bijna allemaal een prooi voor de Treffersgoalie. In het centrum verving Robin Janssen de langdurig geblesseerde Pim Balkestein meer dan verdienstelijk. De roodzwarten zochten het in de counter en dat leverde toch een paar goede kansen op. Een door Bas Hendriks opgezette aanval over links bracht de bal bij Lowie van Zundert, die voorlangs schoot. En toen was daar op slag van rust het tweede Treffersdoelpunt. Niek Versteegen onderschepte een wel erg slordige breedtepass van Shkodran Metaj en gaf doelman Nijland vervolgens het nakijken.

Na de thee mocht De Treffers opnieuw een cadeautje uitpakken. In de 47e minuut ging Rodrigues goed door. Zijn lage en strakke voorzet werd door Manuhutu in eigen doel gewerkt. Daarbij moet eerlijkheidshalve worden vermeld, dat de bal een prooi voor de Treffersvoorwaartsen zou zijn geweest, als hij dat niet had gedaan. En toen na ruim een uur Niek Versteegen uit een pass van Ruben Rodrigues de 4-0 aantekende, was het Overijsselse verzet gebroken. Van Zundert kwam een teenlengte te kort om een voorzet van Frenk Keukens tot vijfde doelpunt te promoveren. Er kwam nog een eretreffer voor Hardenberg op het gloednieuwe scorebord. Tien minuten voor tijd nam Van der Leij doelman Kornelis onder vuur en Ravelino Junte mikte in de rebound raak. Maar dat was het dan ook wel.