Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Rob van Elst)
(foto: Rob van Elst)

Theo Hendriks Wereldkampioen Knoesten in Groesbeek

GROESBEEK - Afgelopen zondag precies om half een klonk het Knoestlied en kon het officieuze wereldkampioenschap beginnen.

Zoals elk jaar wordt dit wereldkampioenschap georganiseerd door Gerrie Janssen van café-bar De Comm, waar het evenement nu al voor de vijfde keer plaats vond. Knoesten is een heel oud kaartspel dat zijn oorsprong vindt in Groesbeek, waar het nog erg populair is onder zowel ouderen als jongeren. Het doel van het wereldkampioenschap is om het spel binnen de oude Groesbeekse traditie te behouden. Vroeger werd het dan ook erg veel in de huiskamers, schaftketen, en verenigingen gespeeld.

Dat het kaartspel met dit kampioenschap populair is gebleven blijkt uit het feit dat er inmiddels meerdere knoesttoernooien worden georganiseerd. Van de 24 deelnemers bleven er uiteindelijk vier over die zich in de finale hadden gekaart: Jan Kersten (den bier) Danny Toonen (uut de Loan) William Janssen (Fiem) en Theo Hendriks (de Mem). Zonder ook maar een knoest tegen te krijgen sleepte Theo Hendriks de eretitel van Wereldkampioen Knoesten binnen in 18 ronden.

Meer berichten