Logo gemeentenieuwsonline.nl
Aquarel
Aquarel (Foto: Caroline van den Boomen-Verkoelen)

Expositie Jan Peelen en Caroline van den Boomen-Verkoelen

BEEK - Tot en met 28 maart is het bij Kalorama vrije toegang voor de expositie van werken Caroline van den Boomen-Verkoelen en Jan Peelen; zeven dagen per week van 9.00 tot 20.00 uur (door de week tot 20.30 uur). Kalorama (verzorgingshuis) is aan de Nieuwe Holleweg 12 in Beek-Ubbergen.

In 2015 leerden Caroline (uit Molenhoek) en Jan (uit Malden) elkaar kennen tijdens het bridgen. Daar ontdekten ze dat ze nog een andere hobby deelden: tekenen/schilderen. Dit heeft geleid tot gezamenlijke creatieve cursussen en uiteindelijk tot deze eerste gezamenlijke expositie.

Caroline van den Boomen-Verkoelen tekent al graag vanaf jonge leeftijd. Twaalf Jaar geleden heeft ze haar oude hobby met enthousiasme opgepakt en is gestart met teken- en schildercursussen. Caroline houdt ervan om te variëren in materialen, maar ook in onderwerpen en gedetailleerdheid, waardoor zij een diversiteit aan werken maakt. Kenmerkend zijn echter vooral landschappen en sfeerbeelden.

Jan Peelen werd na zijn pensionering geïnspireerd door het enthousiaste tekenen van zijn kleinzoon. Hij startte met teken- en schildercursussen. Hij begon met tekenen - met potlood en houtskool - en maakte daarna de overstap naar acrylverf. De sfeer van het mooie landschap en karakteristieke dorpsleven boeit hem. Fascinerend vindt hij ook het schilderen van expressieve hoofden en dierenmotieven.

Met veel plezier willen ze in Kalorama een aantal van hun tekeningen en schilderijen laten zien. U vindt werken uitgevoerd met acrylverf, maar ook met aquarelverf, houtskool en potlood (caroline.verkoelen@gmail.com en peelendaamen@planet.nl).

Meer berichten