Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Verrassende expositie Jo & Josie in Kerkje van Persingen

PERSINGEN - Voor de vierde keer exposeren Jo en Josie in het Kerkje van Persingen. De laatste keer was in 2016. Hun naam groeit gestaag: exposities van Bergen op Zoom tot Tallinn.


Twee jaar geleden verhuisden ze van het oosten naar het zuid-westen van het land. En dat zie je, tot hun eigen verbazing, terug in de schilderijen. Dit jaar draagt de tentoonstelling dan ook de titel: Onder invloed van de zee.


Zij de geschoolde. Hij de geboren schilder. Ze leven samen, ze werken samen. Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (1992), Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (1995). Hij de oerkracht, het puur, de ziel. Meer dan dertig jaar onderzoeken, schilderen en vooral doen. Van lijnzaad koken tot floetrol. Zien en voelen. Whistler Richter Rothko Kusama. Hij móet schilderen. Zij was acht jaar docent aan de HKU en vele jaren vormgever voor tv. Fotokunst, vorm en kwaliteit. De perfectionist.


In februari dit jaar werd hun werk 'De stilte van het slib' door een jury van drie museumdirecteuren gekozen voor de expositie Lage Landen in de galerie van Arsis, een aanvulling op werken uit het RIjksmuseum. In Nijmegen hangen voor het derde jaar zeventien werken in de Faculteit van Economie en Management op de HAN campus.

"Vaak horen we dat mensen wat drempelvrees hebben. Wij zijn blij met alle bezoek. De kopers, de huurders maar ook met de kijkers. U bent van harte welkom."

Jo Debije en Josie Arnoys, onder invloed van de zee: In het kerkje van Persingen, Persingensestraat 7 in Persingen op zaterdag 23 en zondag 24 maart van 11.00 tot 17.00 uur. Meer info staat op www.verfding.nl.

Meer berichten