Film Kenia & Tanzania in Groesbeek

zondag 31 maart 2019 11:00

GROESBEEK - Zondag 31 maart wordt er een filmvoorstelling gehouden over Kenia en Tanzania. Filmmaker Jan Driessen neemt de bezoeker mee naar Nairobi, de hoofdstad van Kenia. Dit is ook de grootste stad van Oost Afrika met bijna 4 miljoen inwoners.

Aan de rand van de stad ligt Kibera, de grootste sloppenwijk van Afrika. Je kunt daar niet alleen over straat gaan vooral niet 's-avonds. In Kenia is ook een krokodillenfarm. De krokodillen leggen hun eieren in het zand, door de warmte van het zand worden de eieren uitgebroed. Er is hier ook een opvangcentrum voor weesolifantjes. Ze worden opgevangen en verzorgd. Als ze groot genoeg zijn worden ze in een reservaat geplaatst. Hierna bezoeken we een schooltje. Er zitten soms wel 40 kinderen in een klas. 's-middags krijgen de kinderen te eten, bruine bonen met rijst, ze hebben geen lepel en eten uit de hand. Bij zonsopgang komen vissers terug van het vissen op het Victoriameer. Tientallen vrouwen staan al te wachten om vis te kopen. De vis wordt direct vanuit de boot verkocht.

Tanzania is gelegen naast Kenia, daar groeien veel bananen, die boordevol energie zitten. Ze worden door vrouwen langs de weg verkocht. Tanzania heeft 20 Nationale Parken. We gaan naar het Arusha Nationaal park. Hier komen veel apen voor, maar ook impala's, reebokken, antilopen en Thomson gazellen. In de Gorongoro-krater, die 700 meter diep is zien we giraffen, olifanten, buffels en zebra's. Zelfs een kudde van meer dan 20 leeuwen met welpjes.

De vogelwereld in Tanzania is talrijk. Er huist daar een kolonie flamingo's. Tot slot gaan we naar de Masai Mara een groot natuurgebied, hier wonen in primitieve hutten de Masai, ze hoeden hun vee en leven daarvan. Zij gaan gekleed in fleurige kleding en dragen veel oor versieringen. We worden door hun leider begroet en vrouwen zingen voor ons.

Locatie: Cultureel centrum De Mallemolen, Kloosterstraat 11 Groesbeek. Aanvang 11.00 tot 13.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 2,00 euro inclusief een kopje koffie/thee. Meer informatie staat op www.mallemolengroesbeek.nl.