Afbeelding

Start prestatietocht Londen-Millingen op éénwiel bijna zover!

Algemeen

MILLINGEN - "Nog een paar weken flink trainen en dan kunnen we eindelijk van start! We kijken uit naar de start en hebben er vertrouwen in dat we zullen slagen om in 10 dagen minimaal 630 kilometer te eenwieleren. Op 16 april vertrekken we met acht fietsers en zes begeleiders naar Londen en hopen met de hele groep op 27 april weer in Millingen terug te zijn!"

"We hebben inmiddels ruim 700 kilometer getraind op de eenwieler. Veel kilometers hebben we in De Duffelt, de streek tussen Nijmegen en Kleef, afgelegd. Om vast te wennen aan het onbekende stappen wij regelmatig ook wat verder van huis op de eenwieler. Zo zijn we zaterdag 9 maart in Ven-Zelderheide de fiets opgestapt in het gebied waar de Maas en de Niers samenkomen en door het Reichswald. Door de hevige regenval waren de bospaden in het Reichswald moeilijk begaanbaar. De tocht door het bos had meer weg van een veldrit. De modder zat dan ook letterlijk tot achter de oren. De laatste weken hebben we de nodige voorjaarsbuien over ons heen gehad. Het is dan af en toe wel afzien, maar we gaan door! Om vast te wennen dat we straks tien dagen achtereen moeten fietsen, fietsen we sinds het tweede weekend van maart op zaterdag en zondag. Met elf enthousiaste fietsers zijn we begin november van start gegaan. Helaas hebben Siebe de Beijer, Willy Hol en Laura Langens vroegtijdig moeten afstappen."

"We fietsen gemiddeld zo'n 10 kilometer per uur. Dit betekent als we tijdens de tocht 65 kilometer per dag fietsen, we de hele dag onderweg zijn. Om de vijf kilometer wordt er een paar minuten gerust, dit is nodig voor een goede doorbloeding van het lichaam. We hebben er met z'n alle veel zin in en kunnen niet wachten om aan de prestatietocht te beginnen. Wilt u weten hoe het de fietsers vergaat? Op onze facebookpagina 'Londen – Millingen op éénwiel' staan achtergrondinformatie, beelden en verslagen van de voorbereidingen en trainingen."

Uitgelicht

Digitale krant