Groesbeekse Boys. (foto: Hans Hoogenbosch)
Groesbeekse Boys. (foto: Hans Hoogenbosch) Foto: Hans Hoogenbosch

Groesbeekse Boys wint van Nijmegen

BREEDEWEG - Groesbeekse Boys blijft door de 2-1 overwinning op sv Nijmegen koploper van de ranglijst. De Groesbeekse formatie kwam op een comfortabele 2-0 voorsprong. Toch kwam het aan het einde van de wedstrijd onder druk te staan. Uiteindelijk werd een belangrijke 2-1 overwinning uit het vuur gesleept.

In de eerste helft golfde het spel op en neer. Jan Willem Hendriks kreeg de eerste scoringskans. Zijn schot belandde op het dak van het doel. Aan de andere kant verdween een schot van Daniel Golsby net naast. Daarna had Bram de Bruin pech toen zijn schot op de lat eindigde. Toch kwam Groesbeekse Boys nog voor het rustsignaal op voorsprong. Na een goede actie van Bram de Bruin was het Devin Jacobs die onhoudbaar binnen schoot.

Aan het begin van de tweede helft voerde Groesbeekse Boys de druk op. Na een uur voetballen pareerde de Nijmeegse verdediging een Groesbeekse inzet waarna Bram de Bruin over schoot. Boys goalie Jeffrey Hoogenbosch bracht aan de andere kant redding bij een één tegen één duel. Jan Willem Hendriks bracht de 2-0 stand op het scorebord opnieuw op aangeven van Bram de Bruin. Het spelbeeld veranderde na de rode kaart (twee keer geel) voor Devin Jacobs. Hoewel Rick Hubers nog op de paal schoot kwam Nijmegen dichterbij. Groesbeekse Boys kwam steeds meer onder druk te staan. Met een kopbal van de lijn zorgde Thom Jochoms ervoor dat er weer drie punten aan het totaal toegevoegd konden worden.

Zondag 24 maart is Groesbeekse Boys vrij. Zondag 31 maart speelt Groesbeekse Boys opnieuw een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan SCP. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.