Groesbeeks Glorie wint laatste thuiswedstrijd

GROESBEEK - Op zaterdag 16 maart om 20.15 uur speelde Groesbeeks Glorie hun laatste thuiswedstrijd tegen PSV. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Groesbeeks Glorie stond namelijk met één punt verschil onder PSV op de ranglijst.

Bij aanvang van de wedstrijd was de spanning goed te voelen. De dames van Groesbeeks Glorie startten slordig. Na een aantal minuten stond het 1-5 in het voordeel van PSV. In de minuten die daarop volgde, kreeg de thuisspelende ploeg meer kansen en een aantal penalty’s. Doordat Maud de Bruin deze strafschoten goed benutte, werd de achterstand rechtgetrokken en liepen de teams de rest van de eerste helft tegen elkaar op. De dames gingen de kleedkamer in met een ruststand van 13-12 in het voordeel van Groesbeek.

De tweede helft begonnen de dames van Groesbeeks Glorie een stuk sterker dan de eerste helft. Kansen werden benut en er werden verschillende break-outs gelopen. Ook PSV wist te scoren. Schoten van afstand werden strak in de kruising gegooid. De keepster van de C-jeugd, Nikki van der Vorst, wist er een aantal mooie schoten uit te halen, waardoor Groesbeeks Glorie wat afstand kon creëren. Na 1 uur lang gevochten te hebben en als team te hebben samengewerkt, won Groesbeeks Glorie de wedstrijd met 25-20. Naast de vreugde door het winnen van de wedstrijd, moest er helaas ook afscheid genomen worden van drie speelsters, namelijk van Chanou Kersten, Maud de Bruin en Manon van Sas. Zij speelden dit seizoen voor het laatst in dames 1.

De laatste wedstrijd van deze competitie vindt plaats op zaterdag 23 maart om 19.50 uur in Etten-Leur, tegen Internos.