Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Bert Roodbeen)
(foto: Bert Roodbeen)

NLDoet: Het was wat minder in Ooijpolder

OOIJ/ KEKERDOM – Het hoogtepunt van de actie Nederland Doet lag op zaterdag 16 maart. In de Ooijpolder waren onder andere door het slechte weer de hoogtepunten wat afgevlakt,.

Sommige activiteiten waren verschoven naar een andere dag of weekeinde, zoals de buitenwerkzaamheden bij het dorpshuis in Ooij. Voor hen die wel kwamen. was de regen 'misschien wel welkom', zoals bij de Speulplek in Ooij, waar struikjes en nieuwe bomen werden geplant. Bij de moestuinvereniging Ooijsevelt aan Kerkdijk in Ooij was dat minder welkom, daar moest de op instortende voormalige schapenschuur worden opgeknapt en waterdicht gemaakt worden, zodat het gereedschap kruiwagens en laarzen weer droog staan.

In Kekerdom werden bij korfbalvereniging Klimop de aankleding onderhanden genomen. Onder andere van de accommodatie en de heuvel die ontstaan is door realisatie van een kunstgrasveld. Hier werd klimop geplant met worteldoek, zodat Klimop met recht Klimop genoemd kan worden. Bij het 't Haonehart werd de klus vanwege het weer ook verschoven.
In Beek kon de aanleg van een groter vijverbadje bij de dierenweide -waarin het gevogelte kan spelen en badderen- wegens ziekte van medewerkers niet doorgaan. Op dit moment hebben ze een veel te klein oud los badje, waar de dieren elkaar in de weg zitten, dus dat staat nog te gebeuren.

Meer berichten