Naaldbomen Nederrijkswoud. (foto: L. de Valk)
Naaldbomen Nederrijkswoud. (foto: L. de Valk) Foto: L. de Valk

Natuurexcursie Nederrijkswoud

zondag 31 maart 2019 14:00

GROESBEEK - Op zondag 31 maart verzorgt IVN Rijk van Nijmegen een wandeling door het Nederrijkswoud. Dat is het natuurgebied tussen de dorpen Berg en Dal en Groesbeek op de stuwwal.

Door de hoogte van zo'n 50 tot 80 meter boven de zeespiegel heb je hier prachtige vergezichten, tot aan het Duitse Reichswald toe. Naast de glooiende weilanden met hier en daar oude jaagbosjes heeft het gebied ook mooie bosstukken met oude laanbomen en voor de bosbouw aangeplante naaldboompercelen. We komen we langs voormalig landgoed Nederrijk en gaan een spreng zien. Kortom, een gebied rijk aan historie en natuurleven.

Het is geen lange wandeling, maar door de hoogteverschillen is een goede conditie wel belangrijk, evenals stevige schoenen. Vertrek is om 14.00 uur vanaf de ingang van de Canadese erebegraafplaats in Groesbeek aan de Zevenheuvelenweg 38. Kosten: twee euro per persoon. Het is gratis voor jongeren onder de 16 jaar en voor leden van IVN, KNNV en Groei en Bloei. Meer informatie staat op www.ivnnijmegen.nl.