Derde bijeenkomst Alzheimercafé Berg en Dal Een andere kijk op dementie

maandag 1 april 2019 19:30

GROESBEEK - Als de diagnose dementie gesteld is, denken we vaak direct aan wat er straks niet meer kan. Dat is jammer, want met wat extra inzicht kan er vaak meer dan we voor mogelijk houden.

In 2016 hadden in Nederland 270.000 mensen de diagnose Dementie. De diagnose komt hard binnen, net als een diagnose hartfalen of diabetes. Het zijn ziektes waarmee we moeten leren leven, want het zijn ziektes waarmee we kunnen leven. Op deze alweer derde bijeenkomst van het Alzheimercafé in de gemeente Berg en Dal is iedereen welkom om hierover mee te denken en vragen te stellen. Er zal aandacht zijn voor de mens met dementie en de mensen om die persoon heen. Hoe blijf je actief? Hoe blijf je dingen doen die fijn zijn? Kortom, hoe zorg je ervoor dat je mee blijft tellen en erbij blijft horen?

Een expert-caoch geeft deze avond advies onder het motto 'Een andere kijk op dementie'. Iedereen is welkom op 1 april in Gasterij 't Groeske, Stationsweg 9t in Groesbeek. Inloop en koffie vanaf 19.00 uur. Start programma 19.30. Afsluiting 21.00 uur. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.