Jaarconcert Edelweisz in Berg en Dal

zaterdag 13 april 2019 19:30

BERG EN DAL - ‘Zwart wit’. Dat is het thema van het jaarconcert van Muziekgezelschap Edelweisz uit Berg en Dal. Elk jaar verzorgt Edelweisz een concert in Kerstendal in Berg en Dal. Dit jaar op zaterdagavond 13 april.

Thema dit jaar is tegenstellingen. Er staan muziekstukken op de lessenaar die haaks tegenover elkaar staan: muziek van Mozart, maar ook van Amy Winehouse. Een canon uit 1680, maar ook hits van de zomer van 2018. Scandinavische muziek, maar ook een accordeon die de luisteraar mee neemt naar een zwoele zomeravond in Parijs. En natuurlijk ontbreekt ook het lied Zwart Wit van de Nederlandse band Frank Boeijen Groep niet, met zang van een van de leden van Edelweisz.

Jeugd

Bijna een jaar geleden organiseerde Edelweisz voor alle Berg en Dalse kinderen een instrumentencarrousel in basisschool Titus Brandsma. Ze mochten allerlei instrumenten uitproberen. De kinderen die daar een instrument kozen, laten tijdens het jaarconcert samen met de blokfluitleerlingen en het jeugdorkest horen wat zij inmiddels kunnen.

Het jaarconcert is leuk voor elke leeftijd. Juist door de tegenstellingen en muzikanten van jong tot oud is het nóg meer een gevarieerd programma. Het concert begint om 19.30 uur en is in dorpshuis Kerstendal, Kerstendalseweg 17 in Berg en Dal. Toegang is gratis. Meer informatie staat op www.edelweisz-bergendal.nl.