Met kamerkoor Muzimare en protestantse gemeente Groesbeek Bijzondere passieviering 'Door de Stille Week'

zondag 14 april 2019 19:30

GROESBEEK - Op zondag 14 april, op de avond van palmzondag, wordt in de protestantse kerk in Groesbeek een bijzondere passieviering gehouden. Tijdens deze viering wordt het passieverhaal verteld middels hedendaagse teksten en symbolen, in koormuziek en samenzang.

Het verhaal opent met het feest van palmpasen en de vrolijke klanken bij de intocht van Jezus in Jeruzalem. Maar die vrolijke sfeer slaat snel om na de viering van zijn laatste Avondmaal. Er breekt een tijd aan van duisternis en rouw als we samen de dagen van lijden en sterven herdenken, als we naast een moeder staan die huilt om het verlies van haar kind, en als men een leeg graf aantreft. We sluiten de viering af met een voorafschaduwing van het Licht van de Opstanding met Pasen.

De teksten en symbolen worden deze avond verteld en gepresenteerd door domina Janneke Ruijs en andere medewerkers van de protestantse kerk. De koorzang met onder andere muziek uit 'The Crucifixion' van William Lloyd Webber en uit het 'Stabat Mater' van Karl Jenkins wordt verzorgd door Kamerkoor Muzimare.

Iedereen die in deze tijd van het jaar stil wil staan bij dit passieverhaal en iedereen die zich wil bezinnen op het thema lijden en sterven, duisternis en licht is welkom. De viering begint om 19.30 uur. De entree is gratis. Vanaf ongeveer een half uur voor aanvang is er voor ieder die wil gelegenheid om samen met het koor de samenzangliederen door te nemen. De muzikale begeleiding wordt deze avond verzorgd door pianist Rein Boeijen. Het geheel staat onder leiding van dirigent Sophia Brink.