Concert Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso

woensdag 24 april 2019 20:00

MILLINGEN - In verband met het 100-jarig bestaan van fanfare Sint-Cecilia is het gelukt om dit toporkest uit Nederland naar Millingen te krijgen op vrijdag 24 mei in sporthal De Duffelt vanaf 20.00 uur.

Dit orkest (ook wel KMKJWF genoemd) is een van de drie professionele militaire harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht. De kapel verzorgt de muziek bij militaire ceremonies en staatsaangelegenheden. Bij hun concerten staat het muzikaal erfgoed hoog in het vaandel.

De KMKJWF is onderdeel van de Koninklijke Landmacht en bestaat uit 53 muzikanten en het is de oudste kapel van Nederland. De KMKJWF speelt zoveel mogelijk origineel repertoire maar ook eigen versies van klassieke en filmmuziek. Ook begeleiden de musici-artiesten. Tijdens concerten wisselen diverse stijlen elkaar af, van modern tot klassiek. Ook laat de KMKJWF nieuwe muziek componeren. Zo kan de kapel ook in de toekomst origineel repertoire blijven spelen.

"De voorverkoop bij de Primera in Millingen aan de Rijn is gestart vanaf 16 april en u kunt via de site www.fanfare-stcecilia.nl onder het kopje ‘kaarten’ ook een bestelling plaatsen. Kaarten voor dit bijzondere en unieke concert kosten 5,00 euro; dit is inclusief een consumptie in de pauze."