Logo gemeentenieuwsonline.nl

Leven is lef

"Nooit te oud om iets nieuws te beinnen."
"Nooit te oud om iets nieuws te beinnen."

HEUMEN - “Er lag een briefje op de mat. Daarop stond dat iemand in de buurt een workshop schilderen ging geven. Er was een beperkt aantal plaatsen. Ik ben ernaar toegegaan. Een jaar of vijf geleden. ‘t was een gezellig clubje. “En nu maakt u dit!” Ik ben onder de indruk van wat ik zie. “Die lichtinval! Hóe krijgt u dat voor elkaar?”

Tekst en foto: Gerie van der Land-Zijderveld

We lopen door zijn huis, aan alle wanden hangen schilderijen. Stillevens en kopieën van de meesterwerken van Rembrandt en da Vinci. “Hoe die schilders hun werk opzetten, die technieken, die opbouw, die kleuren, dat vakmanschap, dat fascineert mij. Realistisch schilderen spreekt mij enorm aan. Ja, dat kost tijd maar als het dan lukt! Dat geeft mij dan zoveel voldoening. Zie je deze vogel? Die veren, ’t lijkt alsof je ze aaien kunt. Die speciale glans? Daar heb ik plezier in. Zie je die ogen?”

Het is precisiewerk. Hans van Megen uit Mook is 78 jaar, heeft bij defensie gewerkt en was altijd met sport bezig. Dat doet hij nog steeds. Gym en Golfen. En met plezier kijkt hij terug op zijn trainerschap bij voetbalclub De Treffers. Bescheiden zegt hij: “Ik wist niet dat ik dit kon.”

“Leven is lef?”

“Ja! Nooit te oud om te leren en om iets nieuws te beginnen. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen om het ook eens te proberen.” Lachend: “Ja! Mijn vrouw is trots. En ook leuk dat jij het mooi vindt.”

Leven is lef verschijnt in opdracht van Malderburch Welzijn Ouderen, gemeente Heumen. Vragen? Bel naar 024 - 357 05 70.

Meer berichten