Logo gemeentenieuwsonline.nl

DVSG verliest wedstrijd in zes minuten

GROESBEEK - DVSG start vandaag weer met Twan Peters als keeper in het doel. DVSG komt in de eerste minuut al goed weg bij een scoringskans van Aquila. Daarna is het DVSG dat in de tiende minuut een goede kans krijgt maar het aluminium houdt de bal eruit.

In de 17e minuut speelt Rens Hubers de bal weer naar de op rechts opkomende Ivo van Balkom. Zijn voorzet wordt door Niek Derksen net naast het doel geschoten. De wedstrijd gaat op en neer en pas in de 26e minuut verandert dit. De spits van Aquila neemt de bal aan, draait weg bij zijn tegenstander en schiet onhoudbaar de bal binnen; 1-0. In de 30e minuut krijgt DVSG een bal niet weg uit de eigen 16 meter en staat het al 2-0.

Twee minuten later kopt de spits van Aquila bij de eerste paal een bal binnen en staat het 3-0. De wedstrijd is dan al speelt. In de rust wordt Ruben Nillessen gewisseld voor Menno Sillessen. Dit geeft DVSG niet meteen zichtbaar meer power in de aanval. Het is Aquila dat in de 55e minuut na een afgeslagen corner de bal weer in de 16 meter brengt. Uit deze rommelige situatie scoort Aquila de 4-0. DVSG is geklopt, ook de wissel Willem Jochoms voor Tijs de Jong kan daar niets meer aan veranderen. Dat het ook nog 5-0 wordt maakt voor DVSG niet veel meer uit. In het laatste deel van de tweede helft ging DVSG wat agressiever spelen, maar dit was veel te laat.

Aquila was vandaag scherper, feller en ook volwassener wat betreft het omgaan met (lichte) overtredingen. Volgende week speelt DVSG thuis tegen Victoria’25 en is het zaak om eindelijk weer eens punten te gaan binnenhalen.

Meer berichten