Logo gemeentenieuwsonline.nl

Tweede paasdag: open dag bij pluimveebedrijf Grutters Kom kippen kijken bij de boer!

Op tweede paasdag (maandag 22 april) stellen diverse pluimveehouders in het land, hun deuren open voor het publiek. In deze regio is dat het bedrijf van de familie Grutters van wijngaard De Plack . Tijdens deze open dag nodigen zij iedereen uit een kijkje te komen nemen in hun pluimveebedrijf. Zo kan iedereen met eigen ogen zien hoe de kippen gehouden worden, wat ze eten en hoe ze verzorgd worden. De pluimveehouder vertelt er graag alles over.

De Nederlandse pluimveehouder staat bekend in binnen- en buitenland vanwege zijn vakkennis en de hoge kwaliteit van zijn producten. Als specialist in zijn vak houdt hij zich dagelijks bezig met belangrijke zaken als kwaliteit, logistiek en veiligheid - zowel voor mens en dier als voor milieu. Het gezond en dierwaardig houden van zijn kippen staat daarbij centraal. Want de professionele pluimveehouder van vandaag weet als geen ander: gezonde dieren zijn de beste garantie voor veilig vlees en een tevreden consument.

Stichting Kip.Kiplekker die de landelijke open dag mede organiseert, wil het publiek graag kennis laten maken met de pluimveesector en in het bijzonder met de pluimveehouder bij hun in de buurt. Door de pluimveesector op deze manier open te stellen, biedt de Stichting de consument de mogelijkheid zélf een kijkje achter de schermen te nemen.

Het bedrijf van de familie Grutters is gevestigd aan de Ketelstraat 36 in Groesbeek. De deuren staan open van 11.00 tot 17.00 uur.

Doelstelling van de Stichting Kip.Kiplekker is het bevorderen van de dialoog tussen sector en burgers om zo het maatschappelijk draagvlak voor de pluimveesector te verbeteren. Door het geven van informatie en voorlichting wordt inzicht gegeven in de duurzame productiewijze en houderijsystemen van pluimvee met als aandachtspunten kwaliteit, voedselveiligheid, dierenwelzijn, milieu en controle. www.kipkiplekker.nl

Meer berichten